072 505 4011 info@toprooster.nl

Vrijwilligersrooster

Wie kent er geen vrijwilligers? Iedereen toch zeker? Ga dan deze uitdaging eens aan: vraag ze hoe tevreden ze zijn met hun vrijwilligersrooster, hoe tevreden met de flexibiliteit van het inroosteren. En als het al flexibel loopt, of ze het een prettig systeem vinden.
Want ik geef u op een briefje: de meeste roosters voor vrijwilligers zijn niet flexibel. Vrijwilligersroosters zijn eigenlijk altijd star. Want dat is gemakkelijk voor de roostermaker. Hij deelt Pietje altijd in op de maandagmiddag en Marie op zaterdagochtend. En als ze dan niet kunnen, dan zoeken ze zelf maar een vervanger. Vreselijk! Zo wil je toch niet geroosterd worden? Althans, velen niet. Voor hen die dit past, prima. Maar voor al die anderen die zelf hun vrijwilligerswerk willen matchen met hun drukke agenda, zou meer flexibiliteit c.q. meer vrijheid bij het roosteren beter passen.

Maar hoe doe je dat dan?
Nou, dat is net zo eenvoudig als TopRooster werkt: met TopRooster! Daarmee heeft de roosterbeheerder de mogelijkheid overzichtelijk aan te geven voor wie hij mensen zoekt. Voor welke dagen. Welke tijdvakken. Hoeveel mensen hij nodig heeft. Via de blauwdruk c.q. template regelt hij dat met enkele muisklikken. En als hij voor incidentele drukte extra mensen nodig heeft, voegt hij dat net zo gemakkelijk toe.

En de mensen die zien een prachtige tabel voor zich. En ze klikken op de diensten die ze willen vervullen. En als ze zich bedenken roosteren ze zichzelf weer net zo gemakkelijk uit. Dit zelfroostersysteem werkt uitstekend: geen vrijwilliger die het gewend is wil nog zonder zelfroosteren. Want tegenwoordig is iedereen druk en de agenda’s zijn overvol. Wat is er dan mooier dan die paar gaatjes die je in je agenda hebt zelf te kunnen matchen met de gaatjes in een overzichtelijk online rooster. Ja, online, want het vrijwilligersrooster bevindt zich in the cloud. Inloggen kan dus vanaf thuis, het werk, of waar je je ook bevindt. Nog mooier kunnen we het niet maken, en gemakkelijker ook niet, tenminste als we luisteren naar onze klanten, want die zijn niet gewoon tevreden. Nee, die zijn enthousiast!

En hoe zit dat dan met de mensen die wel graag op een vaste dag en vast tijdstip komen? Al die mensen zet de roosterbeheerder in een zogenaamd ‘Standaard weekrooster’ (er zijn er vier beschikbaar, voor mensen die om de week of om de 3 of 4 weken komen; alles kunt u erin kwijt!) en daarmee stempelt de beheerder die ‘vaste mensen’ met slechts enkele muisklikken in elk nieuw maandrooster. Een prachtige functie die enerzijds tegemoet komt aan de mensen die ‘ouderwets’ houden van vastigheid en een vaste indeling, zonder ze te hoeven vragen zichzelf keer op keer op keer voor dezelfde diensten in te roosteren, en anderzijds tegemoet komt aan de roostermaker die zo min mogelijk werk wil hebben. Deze functie wordt uitgebreid beschreven in de instructievideo ‘Standaard weekroosters’; neemt u eens een paar minuutjes om daarnaar te kijken.

Vandaag nog zelf beginnen? Klik op de knop hieronder. U zult geen spijt krijgen! Vandaag is de dag dat u al uw vrijwilligers blij maakte.

“Zeer gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en het bespaart enorm veel tijd.”

Evelien Zandbergen

Coördinator ontvangsten, Stedelijk Museum Alkmaar

TopRooster logo

Contactgegevens TopRooster.nl: – Vogelmelk 1 – 1906 DV Limmen – 072 505 4011 – 06 51 303 223 – info@toprooster.nl

(C)opyright en realisatie: DDA Automation Services

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond TopRooster.nl.
Over nieuwe mogelijkheden, aanbevelingen, tips en acties.
Niet te vaak, wel informatief.

Gefeliciteerd! Je e-mailadres is toegevoegd. In je mailbox vragen we je nog even om een bevestiging.